Bij Scratch&Purr willen we graag katten- en hondeneigenaren inspireren om hun huisdier gelukkiger te maken. Een gelukkige kat of hond betekent immers een gelukkigere eigenaar, toch?

De toenemende interesse in gedrag heeft ertoe geleid dat we hierbij ook willen ondersteunen. Zo bieden we gedragsadvies voor katten aan, organiseren we informatieve webinars, en hebben we mogelijkheden voor interactieve workshops voor kat en hond.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en geplande activiteiten? Volg dan onze Facebookpagina, groep, of Instagram.

Meer weten over het team achter Scratch&Purr? Lees dan verder!


Annelien

Oprichter & eigenaar

Ik ben opgegroeid met een fascinatie voor katten. Eenmaal een eigen huisje, was de keuze dan ook snel gemaakt en verwelkomde ik samen met mijn man enkele katten in ons leven. Omdat ik vervolgens gedragsproblemen ondervond, ben ik me meer en meer gaan verdiepen in kattengedrag. Niet alleen om het probleem in huis op te lossen, maar ook om anderen hierbij te helpen.

Ook ben ik begonnen met het fokken van de Nebelung en Blauwe Rus, een ras dat altijd mijn aandacht heeft getrokken. Ik zag het als een uitdaging om bij te dragen aan het ras, juist omdat het niet immens populair is, en het risico op inteelt hierdoor groter is.

Om mijn kennis te vergroten, ben ik zoveel mogelijk webinars en cursussen gaan volgen. Een kleine greep uit het assortiment vind je hieronder. Ik hoop dit in de toekomst absoluut nog uit te kunnen breiden!

 • Kattenmatrix Pro [Felinova]
 • Honden- en kattenkweker [Vives]
 • Module “Kattengedrag” [Tinley]
 • Module “Medische oorzaken probleemgedrag” [Tinley]
 • Cursus “Agressie bij katten: de rol van medische oorzaken” [Tinley]
 • Workshop “Hondentaal” [PawFive]
 • Workshop “Denksport voor honden” [PawFive]
 • Workshop “Honden die uitvallen” [PawFive]
 • Workshop “Snuffeltuin voor je hond maken” [Brigitta Geerlings]

Ondertussen mocht ik ook 2 honden verwelkomen in de familie, waardoor ik gemotiveerd raakte om me ook daar verder in te verdiepen. Vooral de mentale stimulatie door middel van snuffelen en hersenwerk vind ik erg interessant, en ik ben dan ook graag creatief bezig om een nieuwe uitdaging in elkaar te puzzelen.

Ik hoop dat ik nog veel eigenaars kan inspireren tot het gelukkiger maken van hun lieve viervoeters!


Evi

Mede-eigenaar

Ik heb het geluk gehad op te mogen groeien tussen een grote verscheidenheid aan dieren: katten, honden, koeien, konijnen, vogels, noem maar op. Ik mocht ook altijd helpen bij de verzorging hiervan, variërend van het insemineren van de koeien, tot het flessen van een nestje gevonden kittens.

Mijn liefde voor katten is verder aangewakkerd door een zwerfkat die vrienden hadden gevonden in Parijs. Hij was er zo slecht aan toe, de dierenarts verwachtte niet dat hij er volledig bovenop zou komen. Maar, na enkele weken intensieve verzorging, was hij weer helemaal opgebloeid.

Helaas bleef Lefty een zorgenkatje, helaas is hij daardoor maar 3 jaar geworden. Dit gaf mij echter wel de mogelijkheid om de medische wereld van dichterbij te bekijken, en het zorgde voor een ongelooflijk sterke band met hem.

Het gaf me ook een duidelijk doel: Ik wil zwerfkatten helpen! Ondertussen ben ik opvanggezin bij Ziggy’s Poezenparadijs, waar ik me het liefst richt op de angstige en getraumatiseerde katten, zodat ook zij de kans krijgen op een gouden mandje.

Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, ben ik bezig met de bachelor studie “Agro- en biotechnologie – dierenzorg” aan Odisee. Verder heb ik onder andere onderstaande cursussen en lezingen gevolgd:

 • Kattenmatrix PRO [Felinova]
 • Puberpupperikelen [Wagging Tails]
 • De 5 mythes in hondengedrag waarover je NU de waarheid moet weten [Kwispeltherapie]
 • EHBO hond en kat [Academy Vet]

Met Scratch&Purr hoop ik zowel de dieren als hun baasje gelukkig te kunnen maken!


Kim

Duizendpoot

Mijn expertise ligt met name bij voeding en de fysieke gezondheid van katten. Gedreven door mijn kater Amon, heb ik de groep Katten Weetjes opgericht. Hier kan ik mijn kennis delen met anderen, en kan iedereen terecht met vragen over voeding, ziekte, noem maar op.

Dit is ook hoe ik met de dames van Scratch&Purr in contact ben gekomen. In eerste instantie voor een concreet probleem, maar later ook in een begeleidende rol. Meer en meer zijn we onze krachten gaan bundelen om zo nóg meer eigenaren te kunnen helpen.

Ondertussen vervul ik ook een assisterende rol achter de schermen, en hou ik me onder andere bezig met de informatieve teksten op de groep en website.


Het test team